IT Risk Manager

Over de functie

Ben jij die duizendpoot op het gebied van  IT Risk Management binnen retail? Of wil je jouw opgedane kennis van  IT Risk binnen andere branches eens toetsen aan de dynamische wereld van retail?

IT Risk Management binnen retail kent zowel aandachtsgebieden vanuit de AVG-wetgeving (de privacy) als interne regels op het gebied van IT Security en IT-processen (o.a. ITIL en Agile gedachtegoed).

Een IT Risk Manager binnen iRISK cybersecurity opereert altijd vanuit onze basis in Alkmaar waar ook het nieuwe ‘Silicon Valley stijl’  hoofdkantoor staat. Als IT Risk Manager heb je een duidelijke regiefunctie naar onze retailklanten maar deel je de inhoudelijke verantwoordelijkheid met jouw collega’s binnen het iRISK team. Je bent daarbij zowel betrokken bij het ontwerp en de implementatie van IT-beleid als bij het gezamenlijk uitvoeren en automatiseren van de operationele IT-processen.

​Gezien ons credo ‘een goed advies is een operationeel advies’ moet je in deze brede functie beschikken over vaardigheden om steeds weer de adviezen op een juiste manier over te brengen op onze zeer diverse stakeholders die variëren van helpdeskmedewerkers tot directies.

Wat ga je doen?

Als IT Risk Manager heb je de regierol voor één of meerdere retailklanten op het gebied van hun gekozen aandachtsgebied. Aandachtsgebieden zouden kunnen zijn: de IT Security, AVG-privacy of IT-processen. Binnen het iRISK team kun je gebruikmaken van de aanwezige expertise of kun je deze expertise bij een van onze partners inschakelen.

Voorbeelden van onze concrete werkzaamheden:

  • Het uitvoeren van een cybersecurity dreigingsanalyse voor een retailorganisatie zodat zij een adequate IT-risicobeoordeling konden uitvoeren op de gehele IT-infrastructuur;
  • Operationaliseren van Business Continuity Management voor de IT-contigencyketen rondom kritische bedrijfsprocessen;
  • Adviseren van controls op het gebied van Secure Software Development voor de E-commerce omgeving;
  • Opleiden van managementteams in het toepassen van IT-maatregelen ter vermindering van het IT-risico binnen de IT-processen.

Functie-eisen

Wat neem je mee?
Teamspirit, gezond verstand, empathisch vermogen, daadkracht, aanstekelijk pragmatisme, een glas-halfvol-perspectief en het vermogen om snel te kunnen schakelen. Verder ben je niet bang te werken in een omgeving met grote organisaties en voel je je als een vis in het water in een dynamische omgeving.

Daarnaast beschik je over: 

  • Een hbo- of masteropleiding (bij voorkeur: rechten, bedrijfskunde of informatietechnologie)
  • ISACA of IC2 Gecertificeerd op CRISC, CPP en/of CISA
  • Relevante kennis van de wet- en regelgeving van de AVG

Wat krijg je er voor terug?

Een interessante en afwisselende baan bij een snelgroeiende organisatie die zich laat kenmerken als: prettig, samen, familiair, open, informeel en praktisch nuchter.

Naast een marktconform salaris stellen we samen met jou je persoonlijk ontwikkelplan op bestaande uit vakinhoudelijke en competentiegerichte opleidingen en/of trainingen. In aanvulling op het gratis fitnessen in onze inpandige fitnessruimte en de gezonde kantoorlunches kennen wij het cafetariamodel waarbij je zelf de verhouding bepaalt tussen je brutosalaris, pensioen, telefoonkostenvergoeding, leaseauto met stekker en kleur laptop. Of net wat je nodig denkt te hebben.

iriskit.nl